Održana je 15. Kraljevačka regata krstaša 27/6/2009

objavio 27. lip 2009. 14:47 Vedran Frka   [ ažurirano 29. lip 2009. 06:54 ]
15. kraljevačka regata krstaša uspješno je održana, potvrdivši tako 15-godišnju tradiciju najpopularnije i najljepše regate sjevernog Jadrana. Kao organizatori možemo slobodno reći da smo izuzetno ugodno iznenađeni posjetom jedriličara jer su na ovogodišnjoj regati startala 72 broda, što će u statistikama svrstati ovu regatu odmah iza rekordne 2005. godine kada je sudjelovalo 78 posada. Osobito smo ponosni što za našu regatu nikada nije bilo potrebno posebno reklamiranje. Iako smo žalosni što nas mediji za razliku od razvikane Fiumanke prate izuzetno skromno, dovoljno je da jedriličari znaju da se naša regata uvijek održava zadnje subote u lipnju, pa da uvijek imamo odličnu posjećenost. Zato se ovom prilikom zahvaljujemo svim jedriličarima koji su još jednom na najljepši način iskazali vjernost najdražoj regati.

Sama regata protekla je odlično. Vrijeme je bilo promjenljivo, u zraku se povremeno osjećala i kiša što ispočetka nije obećavalo previše vjetra, no već prije starta počeo se osjećati dašak maestrala koji je kasnije još malo pojačao i nastavio puhati te je tako omogućio da velika većina jedrilica prejedri cijeli put od Bakarca do Jadranova i završi regatu u cilju pred rtom Fortica. Na bovi u Bakarcu i na onoj kod Jadranova bilo je povremeno osobito «vruće» zbog mnoštva jedrilica koje su istovremeno okretale oko bove tako da su pala i dva protesta, što je po prvi puta zabilježeno u povijesti regate.

Uz tradicionalni Pivo Party te društvenu igru – potezanje konopa za posade jedrilica, nastavljeno je jedriličarsko slavlje u Uvali Scott. Večer je nastavljena sa proglašenjem rezultata i podjelom priznanja te večerom uz glazbu i ples a sve je na kraju začinjeno i lijepim vatrometom. Sve u svemu - još jedna regata za pamćenje, a fotografije s rekate sigurno će  skratiti duge zimske večeri i potaknuti maštanje o 16. kraljevačkoj regati 26. lipnja 2010. godine!      

DF


Objavljeni su konačni rezultati.

Fotografije će vjerojatno biti objavljene ponedjeljak navečer.